DB 24: Op schema

 
 
Het is weer blok en er is geen ontkomen aan. Het warme, onvoorspelbare weer doet geen goed aan mijn concentratie en het veroorzaakt ook vervelende reumaopstootjes.
Mijn armen zijn dit keer aan de beurt, vooral mijn linkerarm doet af en toe even moeilijk. De pijn valt goed te doen, ze wegen alleen als lood.
 
 
Ik heb altijd meer gehad met droog, koud weer in plaats van vochtig, warm weer. Warmte helpt dus lang niet voor alle mensen met reuma, maar ik vermoed dat het wel helpt voor mensen met ouderdomsreuma.
Maar als me op dit moment een reis naar de tropen zou worden aangeboden, zou ik meteen mijn spullen pakken. Helaas zit het er niet in voor de komende weken.
Ik hoop dat ik niet barst van de stress vlak voor een examen.
 
In tijden van lijden en zwoegen mag je jezelf al eens verwennen.
Ik heb het mezelf toegestaan om perzikijsthee en kroepoek te voorzien (geen goede combinatie vermoed ik, maar het zijn twee voedingswaren die ik ontzettend lekker vind) voor wanneer het even minder gaat en ik toe ben aan pauze.
Verder probeer ik genoeg water te drinken en gezond te eten, in de hoop dat mijn brein er beter van werkt.
 
Ik heb al duizend en één dingen bedacht die ik eindelijk kan gaan doen als deze helse blokperiode voorbij is, maar al bij al is de leerstof nog niet zo erg. Het is vooral veel.
Ik hoop dat ik mijn doelstellingen haal en op schema blijf.
 
 
Ik kan er maar beter invliegen. Het is namelijk nogal verleidelijk om te blijven schrijven in plaats van gewoon te beginnen met leren...
Mijn bureau dan maar eerst even leegmaken, want op een of andere manier blijft de rommel terugkeren.
Misschien orden ik alles en leg ik het op de juiste plaats. Misschien maai ik alles gewoon van het tafelblad om het vervolgens op mijn bed te dumpen en het 's avonds in omgekeerde volgorde te herhalen. First world problems.
 
 
Veel succes aan iedereen die examens heeft!
 
 
Aïda