Terugblik op het ORKA Zomerkamp

 
24/09/2018
 
 
Verslag ORKA-kamp 2018
 
Op 21 juli vertrokken 22 kids op ORKA-kamp. Het thema dit jaar was ‘ORKA at the movies’. De ouders en kinderen kwamen aan op een heuse filmset, waar filmsterren Miminion, Laura Croft, Vaianna, Black Swani en Darth Wouter hen al stonden op te wachten. Het vuur werd hen meteen aan de schenen gelegd tijdens ‘The Greatest Movie Quiz’, waar de kinderen al meteen bewezen over heel wat filmkennis en -skills te beschikken. 
 
Doorheen de week konden we proeven van verschillende filmgenres. Op maandag stond alles in het teken van horror en thriller. Onze kleinste filmsterren slaagden erin de moord op de baron op te lossen en konden ’s avonds ook de schat van Dracula bemachtigen. De Maxi’s probeerden zo veel mogelijk smokkelwaar, waaronder bloed, vergif en pistolen, te verzamelen en werden ’s nachts behoorlijk bang gemaakt tijdens een heus nachtspel. 
 
Dinsdag trokken we naar het Wilde Westen en beleefden we een dag in de sfeer van ‘The Good, The Bad and The Ugly’. We konden onze cowboy-skills verder aanscherpen en leerden gooien met lasso’s en dansen als cowboys. Verder maakten we ook lekkere cup cakes en leerden we ons uitdossen als een echte cowboy of indiaan. ’s Avonds verkozen de Mini’s Floor en Mauro als opperhoofden van de indianenstam, terwijl de Maxi’s elkaar nog beter leerden kennen tijdens een ‘black box’. 
 
Op woensdag beleefden we Jungle Book in het echt en stond er een uitstap naar Pairi Daiza op het programma. We kwamen heel wat dieren tegen: leeuwen, tijgers, olifanten, flamingo’s, kangoeroes, koalabeertjes, en zelf dino’s! Het werd een beestige dag tussen de dieren, en ’s avonds genoten we van een heerlijke spaghetti.  
 
De volgende dag traden we in de voetsporen van Indiana Jones en beleefden we een hele avontuurlijke dag. De Maxi’s werden tijdens hun opdrachten gesaboteerd door een inboorling, en gingen de hele dag op zoek naar diens identiteit. ’s Avonds slaagde Sara er in om Jade te ontmaskeren. Onze Mini’s leerden hoe ze zich stap voor stap tot een echte ontdekkingsreiziger konden ontpoppen. Het werd een boeiende dag vol avontuur! 
 
High School Musical op vrijdag! Het hete weer deed ons al een tijdje verlangen naar een frisse duik, dus trokken we naar de Gavers, waar we konden afkoelen in het meer. Van al dat zwemmen kregen we wel honger: gelukkig stonden er om 16u lekkere pannenkoeken en milkshakes op het menu! ’s Avonds zongen we de longen uit ons lijf tijdens een karaokeparty en konden we nadien ook onze beste moves boven halen. Uiteraard konden we ook smullen van lekkere cinema-snacks, zoals snoepjes, nacho’s, popcorn en chipkes! 
 
Na een korte nacht was de laatste kampdag alweer aangebroken… We startten de dag met een kampquiz, waar het nacho-team tot winnaar werd gekroond en ’s middags een lekker waterijsje kreeg als prijs. ’s Middags arriveerde dan eindelijk het publiek voor de grote ORKAR-uitreiking. Na een kort maar prachtig spektakel (lees: de kampdans) werden 28 Orkars uitgereikt in verschillende categorieën: beste dance-moves, grootste knuffelbeest, zotste doos, beste comeback,… Iedereen mocht een ORKAR mee naar huis nemen, en dat moest uiteraard gevierd worden.
 
De ouders hadden voor een rijkelijk dessertbuffet gezorgd, zodat we voor een laatste keer samen ons buikje rond konden eten. Nadien was het helaas tijd voor afscheid, wat ook dit jaar weer gepaard ging met wat traantjes…
 
It’s a wrap, maar wat hebben we weer ontzettend genoten van deze editie van het ORKA-zomerkamp!!!
 
Laura